Söderhavet

Söderhavet

Välkommen till några av jordklotets mest exotiska och spännande farvatten – Söderhavet och Australien/Nya Zeeland. I det gigantiska området från Hawaii i norr till Australien i söder ligger många vackra och orörda ögrupper, redo att ta emot resenärer som vill upptäcka Stilla Havet på egen köl.

   

Tahiti, Society Islands

Det är egentligen endast med båt som man verkligen kan upptäcka Sällskapsöarna i Franska Polynesien. Captain James Cook som upptäckte öarna gav dem dess namn efter den vänliga och gästfria befolkningen, samma värme och generositet möter du även idag.

Huahine, Society Islands

Huahine har behållt sin autentiska atmosfär och vilda skönhet. Detta oupptäckta paradis är känt för sin gästvänlighet och charmiga spontanitet. Den bäst bevarade, magiska och mystiska ön. Och en del av dess charm är sällsyntheten av turister.

Raiatea, Society Islands

Raiatea är den största av Leeward Islands och dess kustlinje består av många djupa vikar. Det heliga templet, marae Taputapuatea, är beläget på ön. Dedikerat till guden Oro och platsen för heliga ritualer. Som det största och äldsta marae i sällskapsöarna, samlades här kungarna från alla öar.

Taha'a, Society Islands

Taha’a delar samma magnifika lagun tillsammans med sin större granne, Raiatea. Dess kustlinje är bruten av vikar som skär djupt in i den tropiska vegetationen. På ön finns flera vaniljplantager. 80% av all polynesisk vanilj växer på Taha’a. Besök på en vanilplantage och en pärlfarm är fascinerande upplevelser.

Bora Bora, Society Islands

Bora Bora förtjänar verkligen namnet Söderhavets Pärla. Som ett paradis reser sig ön från en turkos lagun mitt i den blå oceanen. Den världskända, mytiska ön som kombinerar berg, dalar och korallrev med lagunen och som räknas som en av världens finaste med dess palett av färger och ljus som inspirerar till fantasi och drömmar.Öns silhuett kännetecknas av tre berg.

Moorea, Society Islands

Älskad av seglare, Moorea's är otroligt vackert och för många visionen av paradiset. Hit reser man gärna och längtar tillbaka igen och igen.

Fakarava, Tuomatus Islands

Mer är 250 km från Papeete och med en tydlig kontrast till Society Islands vulkanöar är Tuomatus Islands låga korallatoller toppade med palmer. Hit kommer sällan de stora kryssningsfartygen.

Tiputa, Rangiroa, Tuomotus Islands

Staden Tiputa har kvar sin franska känsla från kollonialtiden. Rangiroa är världens näst största lagoon och är centrum för pärlfisket.

Exotisk kryssning med Azamara Quest 19/3-8/4 2015

Följ med oss på en 5-stjärnig kryssning med Azamara Quest i Indiska Oceanens exotiska farvatten. Upplev en mix av spännande länder, kulturer och sevärdheter.

Lyxig kryssning med Celebrity Cruises 2015

Boka senast 30 november och få ett all-inklusive dryckespaket till ett värde av 3 300 kr per person.

Pingvinernas land - Antarktis februari 2015

Antarktisresa med M/S Sea Explorer som erbjuder kajakpaddling, vandringar och toppturer. Och stilla avkoppling ombord förstås.

KUBA I SALSA TAKT.2 med Star Flyer

Följ med oss på vår andra unik resa till Kuba 18/2-2/3 2015. Vi utforskar Havanna och Kubas landsbygd och städer under 4 dagar och kryssar en vecka med segelfartyget Star Flyer utmed Kubas södra kust och övärld med avstickare till Cayman Islands.

Oförglömlig kryssning - Hongkong - Vietnam - Singapore

Följ med oss på en oförglömlig lyxkryssning med Azamara Quest i Främre Orientens exotiska farvatten. Vi flyger till Hongkong och bor två nätter på hotell innan vi sätter kurs mot Vienam där vi gör tre olika stopp. Kryssningen avslutas i pulserande moderna Singapore
Kryssning i Söderhavet